Nakkiwokki
4–5 annosta
Valmistusaineet
2 pkt Vatajan nitriitittömiä nakkeja (tai 1 pkt Nitriititöntä lenkkiä) | 1 iso sipuli |
2 dl sweet chili -kastiketta | puolikas keltainen paprika |
reilusti oliiviöljyä paistamiseen | kourallinen sokeriherneitä |
5 valkosipulin kynttä | 1 mieto punainen chili |
1 sitruunaruoho | 2 rkl kalakastiketta |
4 porkkanaa | 1/2 limen mehu |
Valmistusohjeet
- Laita riisit kypsymään pakkauksen ohjeen mukaan.
- Leikkaa nakit pitkittäin puoliksi ja sitten vielä puolikkaat puoliksi. Laita suikaleet kuppiin, kaada sinne sweet chili -kastike, sekoita ja anna marinoitua 10–15 minuuttia.
- Pilko sokeriherne, porkkana, paprika ja sipuli ohuiksi pitkittäisiksi suikaleiksi, sekä kevätsipuli ja chili renkaiksi.
- Pilko valkosipuli ja inkivääri pieneksi silpuksi. Pilko sitruunaruoho niitä isommiksi paloiksi. Sitruunaruoho on rakenteeltaan kovaa ja puumaista, joten voit poimia isot palat helpommin pois valmiista ruoasta ennen tarjoilua.
- Kuumenna oliiviöljy pannulla ja kuullota valkosipuli, inkivääri ja sitruunaruoho. Älä anna ruskistua. Lisää suikaloidut kasvikset joukkoon. Paista kasviksia täydellä teholla muutamia minuutteja kunnes ne alkavat hieman pehmetä. Lisää nakit kastikkeineen. Anna paistua edelleen täydellä teholla kunnes nakitkin alkavat kypsyä ja kasvikset pehmetä. Lisää kalakastike ja purista limen mehu wokin sekaan. Anna muhia pienellä lämmöllä vielä muutama minuutti.
- Tarkista maku ja tarjoile riisin kanssa. Nauti hyvällä ruokahalulla!