Leikkelekakku

24 cm pohja
n. 16 annosta

Valmistusaineet

Pohja
175 g (noin 8 viipaletta) saaristolaisleipää 75 g voita
1 dl kivettömiä vihreitä oliiveja  
Täyte
400 g maustamatonta tuorejuustoa 200 g yrttituorejuustoa
200 g ranskankermaa  1 iso suolakurkku
n. 150 g Vatajan ylikypsää Riihikalkkunaleikkelettä n. 150 g Vatajan ylikypsää Riihikinkkuleikkelettä
vajaa puoli nippua ruohosipulia pieni pätkä purjoa (noin 3 cm)
puoli nippua persiljaa 4 liivatetta
1/2 dl kasvislientä mustapippuria
Koristeeksi esimerkiksi
1 pkt Vatajan Naudan sisäpaistia 1 pkt Vatajan rosvopaistia
noin 200 g silmusalaattia 
Syötäviä kukkia, esimerkiksi luonnosta ketunleivän kukat sopivat mainiosti

Valmistusohjeet

  1. Hienonna oliivit monitoimikoneessa ja siirrä odottamaan erilliseen kuppiin. Hienonna koneessa saaristolaisleipä. Sulata voi, lisää leipämuruun ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää lopuksi joukkoon oliivisilppu ja sekoita. Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele leipä-voiseos tiiviisti pohjalle. Laita pohja jääkaappiin odottamaan.
  2. Valmista täyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Hienonna monitoimikoneessa erikseen suolakurkku ja leikkeleet sekä yhdessä ruohosipuli, purjo ja persilja. Valuta suolakurkkusilpusta ylimääräinen neste pois ja sekoita hienonnetut ainekset yhteen. Voit halutessasi myös pilkkoa raaka-aineet.
  3. Vatkaa tuorejuustot notkeaksi. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Purista liivatteista neste ja lisää liivatteet kiehuvaan kasvisliemeen. Lisää sen jälkeen liivateseos notkistettuun tuorejuustoon koko ajan vatkaimella sekoittaen. Lisää seokseen vielä ranskankerma ja pilkotut raaka-aineet. Sekoita hyvin. Mausta mustapippurilla.
  4. Kaada seos kakkuvuokaan pohjan päälle ja tasoittele pinta kauniisti. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai mielellään yön yli. Kakku on parhaimmillaan oltuaan pari päivää jääkaapissa.
  5. Koristele haluamillasi Vatajan leikkeleillä, kasviksilla ja syötävillä kukilla. Käytä luonnosta vain kasveja, jotka varmasti kelpaavat ravinnoksi.

Katso myös muita reseptejä

Kypsät ja mehevät ribsit

Helposti valmistuvat ja valmiiksi kypsennetyt Vatajan uutuusribsit sopivat niin pikkunälkään kuin lounaaksikin.

Herkut HoReCa-käyttöön

HoReCa-valikoimamme kattaa suurkeittiöihin soveltuvat lihatuotteet. Allergiatunnustuotteemme soveltuvat lähes jokaiselle ja muita erikoisruokavalioita huomioimme muun muassa laktoosittomilla ja gluteenittomilla tuotteilla.

Hetkiä Kankaanpäästä

timo.png

Kevät on Vatajalle silkkaa säpinää. Tammikuun lopussa kauppojen hyllyille rantautuvat uutuustuotteet, joita maisteltiin innolla jo testausvaiheessa.

Viinimureutettu naudanpaistileike on herkkupala, jossa viini houkuttelee taidokkaasti esiin lihan maukkaan luonteen ja hienostuneen mureuden. Mehukkaat viipaleet sopivat leivän päälle tai sellaisenaan nautittavaksi.

Maailman ensimmäinen ryynäripihvi tuo ryynimakkaran klassisen maun pihviin ja avaa kotikokille lukemattomia uusia mahdollisuuksia.

Timo Mustaniemi, toimitusjohtaja

Ajankohtaista

Maailman ensimmäinen Ryynäripihvi on täällä!

Vataja

28. tammikuuta 2019

Maalaistuote Vatajan tuotekehitysosasto loihti klassisesta ryynimakkarasta maukkaan Ryynäripihvin. Pihvit paistuvat pannulla tai…

Nyt kaupoissa! Viinimureutetuissa leikkeleissä on luonnetta ja mureutta

Vataja

27. tammikuuta 2019

– Pohdimme voisiko viini saatella kokolihaleikkeleen miellyttävän, jopa poikkeuksellisen mureaksi, ja luovuttaa samalla vivahtee…

Nitriititön lenkki – oiva makkara koko perheelle

Vataja

26. tammikuuta 2019

Maalaistuote Vatajan vuoden 2019 uutuustuote Nitriititön lenkki on turvallista herkkua pienille ja isoille. Allergiatunnustuotte…