Nyt kaupoissa! Viinimureutetuissa leikkeleissä on luonnetta ja mureutta
– Pohdimme voisiko viini saatella kokolihaleikkeleen miellyttävän, jopa poikkeuksellisen mureaksi, ja luovuttaa samalla vivahteen viinin aromista tuotteeseen, kertoo viinimureutettujen leikkeleiden isä, Maalaistuote Vatajan tuotekehityspäällikkö Juha “Mureuttaja” Salonen.
Ja voisihan se. Vatajan viinimureutetussa naudanpaistileikkeessä viini houkuttelee taidokkaasti esiin lihan maukkaan luonteen ja hienostuneen mureuden: viinin sisältämät viinihapot vaikuttavat lihan rakenteeseen, mureuttaen sen miellyttäväksi.
Lihan joukkoon lisätään valmistusprosessissa sopiva annos valkoviiniä. Viinin annetaan vaikuttaa lihaan 6–12 tuntia riippuen lihan raaka-aineesta.
Ruoalla ja viinillä on yhteinen historia: tuhansien vuosien ajan viini on maustanut, mureuttanut, hauduttanut ja viimeistellyt ruoan. Mehevissä viinimureutetuissa leikkeleissä voit maistaa vivahteen viinin aromia, antiikin Kreikan ajalta periytyvien hienoimpien lihanvalmistusperinteiden tapaan.
Vataja | 27. tammikuuta 2019