Nakkiwokki

4–5 annosta

Valmistusaineet

2 pkt Vatajan nitriitittömiä nakkeja (tai 1 pkt Nitriititöntä lenkkiä) 1 iso sipuli
2 dl sweet chili -kastiketta puolikas keltainen paprika
reilusti oliiviöljyä paistamiseen kourallinen sokeriherneitä
5 valkosipulin kynttä 1 mieto punainen chili
1 sitruunaruoho 2 rkl kalakastiketta
4 porkkanaa 1/2 limen mehu

Valmistusohjeet

  1. Laita riisit kypsymään pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Leikkaa nakit pitkittäin puoliksi ja sitten vielä puolikkaat puoliksi. Laita suikaleet kuppiin, kaada sinne sweet chili -kastike, sekoita ja anna marinoitua 10–15 minuuttia.
  3. Pilko sokeriherne, porkkana, paprika ja sipuli ohuiksi pitkittäisiksi suikaleiksi, sekä kevätsipuli ja chili renkaiksi.
  4. Pilko valkosipuli ja inkivääri pieneksi silpuksi. Pilko sitruunaruoho niitä isommiksi paloiksi. Sitruunaruoho on rakenteeltaan kovaa ja puumaista, joten voit poimia isot palat helpommin pois valmiista ruoasta ennen tarjoilua.
  5. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja kuullota valkosipuli, inkivääri ja sitruunaruoho. Älä anna ruskistua. Lisää suikaloidut kasvikset joukkoon. Paista kasviksia täydellä teholla muutamia minuutteja kunnes ne alkavat hieman pehmetä. Lisää nakit kastikkeineen. Anna paistua edelleen täydellä teholla kunnes nakitkin alkavat kypsyä ja kasvikset pehmetä. Lisää kalakastike ja purista limen mehu wokin sekaan. Anna muhia pienellä lämmöllä vielä muutama minuutti.
  6. Tarkista maku ja tarjoile riisin kanssa. Nauti hyvällä ruokahalulla!

Katso myös muita reseptejä

Avokado-salaattipita

Vatajan suussa sulava avokado-salaattipita maistuu niin pieneen kuin isoonkin nälkään.

Herkut HoReCa-käyttöön

HoReCa-valikoimamme kattaa suurkeittiöihin soveltuvat lihatuotteet. Allergiatunnustuotteemme soveltuvat lähes jokaiselle ja muita erikoisruokavalioita huomioimme muun muassa laktoosittomilla ja gluteenittomilla tuotteilla.

Hetkiä Kankaanpäästä

timo.pngKesällä grilissä tirisevät tietenkin ribsit ja grillimakkarat. Tänä vuonna omiin herkutteluhetkiini keväästä syksyyn kuuluvat Vatajan uutuusribsit.

Luuton ja lisäaineeton Boneless Ribs BBQ on suussasulavan lihaisaa kesäruokaa. Ribs Akropolis on kreikkalaiseen tapaan maustettua porsasta aurinkoisiin herkkuhetkiin.

Timo Mustaniemi, toimitusjohtaja

Ajankohtaista

Ribs Akropolis – Ripaus Zorbasia Suomen suveen

Vataja

22. toukokuuta 2018

Kypsä ja lisäaineeton Ribs Akropolis tuo kreikkalaista makua suomalaiseen herkkupöytään.

Boneless Ribs BBQ – Ribs-liha nyt täysin luuttomana!

Vataja

22. toukokuuta 2018

Maalaistuote Vatajan kesän 2018 uutuustuote on silkkaa lihaa.

Vatajan uutuudet nyt kaupoissa!

Vataja

02. toukokuuta 2017

Vatajan uutuudet nyt kaupoissa! Maalaistuote Vatajan makoisat uutuustuotteet tiristävät veden kielelle.