Nakkiwokki

4–5 annosta

Valmistusaineet

2 pkt Vatajan nitriitittömiä nakkeja (tai 1 pkt Nitriititöntä lenkkiä) 1 iso sipuli
2 dl sweet chili -kastiketta puolikas keltainen paprika
reilusti oliiviöljyä paistamiseen kourallinen sokeriherneitä
5 valkosipulin kynttä 1 mieto punainen chili
1 sitruunaruoho 2 rkl kalakastiketta
4 porkkanaa 1/2 limen mehu

Valmistusohjeet

  1. Laita riisit kypsymään pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Leikkaa nakit pitkittäin puoliksi ja sitten vielä puolikkaat puoliksi. Laita suikaleet kuppiin, kaada sinne sweet chili -kastike, sekoita ja anna marinoitua 10–15 minuuttia.
  3. Pilko sokeriherne, porkkana, paprika ja sipuli ohuiksi pitkittäisiksi suikaleiksi, sekä kevätsipuli ja chili renkaiksi.
  4. Pilko valkosipuli ja inkivääri pieneksi silpuksi. Pilko sitruunaruoho niitä isommiksi paloiksi. Sitruunaruoho on rakenteeltaan kovaa ja puumaista, joten voit poimia isot palat helpommin pois valmiista ruoasta ennen tarjoilua.
  5. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja kuullota valkosipuli, inkivääri ja sitruunaruoho. Älä anna ruskistua. Lisää suikaloidut kasvikset joukkoon. Paista kasviksia täydellä teholla muutamia minuutteja kunnes ne alkavat hieman pehmetä. Lisää nakit kastikkeineen. Anna paistua edelleen täydellä teholla kunnes nakitkin alkavat kypsyä ja kasvikset pehmetä. Lisää kalakastike ja purista limen mehu wokin sekaan. Anna muhia pienellä lämmöllä vielä muutama minuutti.
  6. Tarkista maku ja tarjoile riisin kanssa. Nauti hyvällä ruokahalulla!

Katso myös muita reseptejä

Avokado-salaattipita

Vatajan suussa sulava avokado-salaattipita maistuu niin pieneen kuin isoonkin nälkään.

Herkut HoReCa-käyttöön

HoReCa-valikoimamme kattaa suurkeittiöihin soveltuvat lihatuotteet. Allergiatunnustuotteemme soveltuvat lähes jokaiselle ja muita erikoisruokavalioita huomioimme muun muassa laktoosittomilla ja gluteenittomilla tuotteilla.

Hetkiä Kankaanpäästä

timo.png

Kevät ja kesä on grillauksen aikaa. Itse toimin perinteisesti perheemme grillimestarina. Vatajan kevään uutuustuotteista löytyy makoisaa grillattavaa jokaiselle herkkusuulle.

Omia suosikkejani ovat Vatajan uutuus: esikypsä grillikylkipihvi. Meidän grillissä tirisee toistuvasti myös
aidolla savulla savustettu ja valkosipulilla maustettu Maajussi jahti-grillimakkara.

Timo Mustaniemi, toimitusjohtaja

Ajankohtaista

Vatajan uutuudet nyt kaupoissa!

Vataja

02. toukokuuta 2017

Vatajan uutuudet nyt kaupoissa! Maalaistuote Vatajan makoisat uutuustuotteet tiristävät veden kielelle.

Kimmo Härö Pohjois-Suomen aluemyyntipäälliköksi

Vataja

30. syyskuuta 2016

Maalaistuote Vatajan aluemyyntipäälliköksi on nimitetty Kimmo Härö.

Vataja vahvistui tuotantopäälliköllä

Vataja

01. syyskuuta 2016

Maalaistuote Vatajan tuotantopäällikkönä aloitti 15.8. Jussi Heimonen.