Leikkelekakku

24 cm pohja
n. 16 annosta

Valmistusaineet

Pohja
175 g (noin 8 viipaletta) saaristolaisleipää 75 g voita
1 dl kivettömiä vihreitä oliiveja  
Täyte
400 g maustamatonta tuorejuustoa 200 g yrttituorejuustoa
200 g ranskankermaa  1 iso suolakurkku
n. 150 g Vatajan ylikypsää Riihikalkkunaleikkelettä n. 150 g Vatajan ylikypsää Riihikinkkuleikkelettä
vajaa puoli nippua ruohosipulia pieni pätkä purjoa (noin 3 cm)
puoli nippua persiljaa 4 liivatetta
1/2 dl kasvislientä mustapippuria
Koristeeksi esimerkiksi
1 pkt Vatajan Naudan sisäpaistia 1 pkt Vatajan rosvopaistia
noin 200 g silmusalaattia 
Syötäviä kukkia, esimerkiksi luonnosta ketunleivän kukat sopivat mainiosti

Valmistusohjeet

  1. Hienonna oliivit monitoimikoneessa ja siirrä odottamaan erilliseen kuppiin. Hienonna koneessa saaristolaisleipä. Sulata voi, lisää leipämuruun ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää lopuksi joukkoon oliivisilppu ja sekoita. Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele leipä-voiseos tiiviisti pohjalle. Laita pohja jääkaappiin odottamaan.
  2. Valmista täyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Hienonna monitoimikoneessa erikseen suolakurkku ja leikkeleet sekä yhdessä ruohosipuli, purjo ja persilja. Valuta suolakurkkusilpusta ylimääräinen neste pois ja sekoita hienonnetut ainekset yhteen. Voit halutessasi myös pilkkoa raaka-aineet.
  3. Vatkaa tuorejuustot notkeaksi. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Purista liivatteista neste ja lisää liivatteet kiehuvaan kasvisliemeen. Lisää sen jälkeen liivateseos notkistettuun tuorejuustoon koko ajan vatkaimella sekoittaen. Lisää seokseen vielä ranskankerma ja pilkotut raaka-aineet. Sekoita hyvin. Mausta mustapippurilla.
  4. Kaada seos kakkuvuokaan pohjan päälle ja tasoittele pinta kauniisti. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai mielellään yön yli. Kakku on parhaimmillaan oltuaan pari päivää jääkaapissa.
  5. Koristele haluamillasi Vatajan leikkeleillä, kasviksilla ja syötävillä kukilla. Käytä luonnosta vain kasveja, jotka varmasti kelpaavat ravinnoksi.

Katso myös muita reseptejä

Kypsät ja mehevät ribsit

Helposti valmistuvat ja valmiiksi kypsennetyt Vatajan uutuusribsit sopivat niin pikkunälkään kuin lounaaksikin.

Herkut HoReCa-käyttöön

HoReCa-valikoimamme kattaa suurkeittiöihin soveltuvat lihatuotteet. Allergiatunnustuotteemme soveltuvat lähes jokaiselle ja muita erikoisruokavalioita huomioimme muun muassa laktoosittomilla ja gluteenittomilla tuotteilla.

Hetkiä Kankaanpäästä

timo.png

Kevät ja kesä on grillauksen aikaa. Itse toimin perinteisesti perheemme grillimestarina. Vatajan kevään uutuustuotteista löytyy makoisaa grillattavaa jokaiselle herkkusuulle.

Omia suosikkejani ovat Vatajan uutuus: esikypsä grillikylkipihvi. Meidän grillissä tirisee toistuvasti myös
aidolla savulla savustettu ja valkosipulilla maustettu Maajussi jahti-grillimakkara.

Timo Mustaniemi, toimitusjohtaja

Ajankohtaista

Vatajan uutuudet nyt kaupoissa!

Vataja

02. toukokuuta 2017

Vatajan uutuudet nyt kaupoissa! Maalaistuote Vatajan makoisat uutuustuotteet tiristävät veden kielelle.

Kimmo Härö Pohjois-Suomen aluemyyntipäälliköksi

Vataja

30. syyskuuta 2016

Maalaistuote Vatajan aluemyyntipäälliköksi on nimitetty Kimmo Härö.

Vataja vahvistui tuotantopäälliköllä

Vataja

01. syyskuuta 2016

Maalaistuote Vatajan tuotantopäällikkönä aloitti 15.8. Jussi Heimonen.